Originally built by an Architect as his family home, this 1960s A-Frame property refurb was a very interesting project!

Although close to Aberdeen, the timber-clad home is nestled out of sight with views of a lake, and creates a peaceful mountain chalet impression.

However, internally the space planning was dated and dysfunctional for modern life. Typical of the period, the kitchen was semi-open plan but occupied only a few square metres, and was wedged in a corner under the sloping eaves. After some consideration we proposed removing the large unused dining room to completely open up the space, bringing the disproportionately sized hallway into use also.

The resulting space is impressive. The timeless and contemporary
kitchen is sited further into the property, positioning the cook to face the views and social spaces. The dining and lounge cabinetry is formed in solid pine via a complex layering procedure and results in a mid century modernist aesthetic which is very sympathetic to the existing build. The refurbishment also offered the opportunity to rewire, insulate and re-clad the interior woodwork, ensuring the energy performance and general condition of the property aligns with the high standards of the kitchen install.